Kl. 12.47 - Wednesday den 18. May 2011
Af Vagn Buch-Pedersen
Artikler  |   redaktion@herningbladet.dk

Hun lufter og passer folks hunde

Tidligere socialpædagog har skiftet spor og åbnet sin egen lille virksomhed med hundepasning

Fra amerikanske film er der mange, som kender storbyernes hundepassere, der bliver slæbt ned ad gader og gennem parker af flokke på 8-10-12 hunde i alle størrelser. Men selv om Hanne Lüchow fra Snejbjerg betegner sig selv om professionel hundelufter, så er det ikke sådan, man får hende at se.
»Nej, så mange hunde ad gangen vil jeg slet ikke have med at gøre,« slår hun fast.
Hun har netop åbnet sin egen lille enkvindesvirksomhed, Hundeservice MidtVest, hvor hun tilbyder både at lufte folks hunde og også at passe dem for eksempel i en weekend.
Måtte finde et andet spor
Hanne Lüchow fortæller, at hun oprindelig er uddannet socialpædagog, og at hun har arbejdet meget med børn med emotionelle vanskeligheder, ADHD og autisme. Senest har hun været leder af en SFO, men på grund af stress måtte hun holde op.
»Jeg skulle vælge et andet spor i mit liv, og da jeg allerede for flere år siden overvejede at blive professionel hundelufter, var det naturligt at gå den vej igen,« fortæller hun.
Flere og flere hunde
Hanne Lüchow peger også på, at vi får flere og flere hunde, og at hun bare i Snejbjerg, hvor hun bor, kan se, hvordan det pibler frem med hunde.
»Men det er også et godt sted, hvis man vil have hund, fordi der både er mange grønne områder og også en lille hundeskov. Og med mange familier, hvor et godt familieliv også er et liv med hund, vil jeg gerne bidrage til, at hundene får et godt hundeliv,« forklarer Hanne Lüchow.
Hun peger på, at det blandt andet handler om at hunden får lov til at opleve sig som en del af en flok, som den gør, når den bliver luftet sammen med andre - og møder andre hunde for eksempel i hundeskoven - og at den også med leg og udfordringer bliver stimuleret både fysisk og psykisk.
Hunde med kontaktbog
»Så mit tilbud er, at jeg henter hunden hjemme, hvor den bor, og at jeg så lufter den i en hundeskov eller et andet sted, hvor den må løbe frit, i en times tid. Er det kunder her i Snejbjerg, så bruger jeg for eksempel hundeskoven i Haunstrup - og så får kunden en glad og velstimulert hund hjem igen,« siger hun.
Men det handler ikke bare om at gå en tur med hunden. For hver hund opretter hun en kontaktbog, hvor hundejeren kan se, hvornår hunden er hentet og afleveret, og hvad den har oplevet.
Kan bruge sine erfaringer
»Jeg er vokset op med hund og jeg går selv til træning med min hund. Men i årenes løb er jeg blevet mere og mere interesseret i hundenes sprog, som jeg efterhånden har læst en hel del om. Og fra mit arbejde som socialpædagog er jeg vant til at aflæse signaler, og derfra ved jeg også at positiv forstærkning - det at man roser og fremhæver de gode ting i stedet for at skælde ud over det dårlige - virker bedst,« fortæller hun.
Ud over at lufte folks hunde, tilbyder hun også en række andre services fra at børste pels og hente foder - og fodre hunden - til pasning af hunden, enten hjemme, hvor den bor eller hjemme hos sig selv.
»Og skal jeg passe en hund herhjemme, så bliver en opfattet som en del af familien, sammen med min egen hund, Bufas, der er meget rolig og omgængelig,« smiler Hanne Lüchow.
Vil være hundetræner
Hendes næste mål er at blive hjælpetræner i DCH Herning, hvor hun går til træning med sin egen hund, og derefter at tage uddannelsen som hundetræner.
»Det handler meget om tillid, så inden jeg laver en aftale, kommer jeg gerne på et uforpligtende besøg hos folk. Desuden er jeg ved at etablere et samarbejde med Familiedyrlægen i Ikast, Lotte Toftdal, som blandt andet har rådgivet om, hvad skal holde øje med at hundene har fået af vaccinationer,« forklarer Hanne Lüchow.
Hun åbnede Hundeservice MidtVest 1. juni, så i øjeblikket har hun et arbejde ved siden af, men målet er så hurtigt som muligt at kunne arbejde 100 procent med hundene, som hun gerne vil være med til at give et godt hundeliv.

Fakta:


Skriv kommentar  |   Udskriv  |   Send til ven  |  
Kiva Web