Kl. 10.42 - Wednesday den 30. January 2013
Af Vagn Buch-Pedersen
Artikler  |   redaktion@herningbladet.dk

Underholdning i topklasse på Østergaards Hotel

Årets Schou Tur på Østergaards Hotel næsten overgår sig selv i et festfyrværkeri af sang, musik og underholdning på højt professionelt niveau

Endnu en gang må man imponeret og godt underholdt forlade en aften på Østergaards Hotel, efter i flere timer at have været i selskab med Jan Schou og hans knalddygtige hold. Årets Schou Tur - den 9. i rækken - lever fuldt ud op til tidligere, ja næsten mere end det. Et sprudlende festfyrværkeri af god musik, drysset med lidt nostalgi, med god underholdning og med masser af humor. Jovist er nogle af sketchene bygget på vitser, der har været hørt før, men her får det det twist og bliver præsenteret med det glimt i øjet som gør, at vi griner som var det første gang, vi hørte dem.
Som tidligere er aftnen bygget op med en velkomst, derefter middag med nogle større musikalske indslag og nogle små sketches, inden det hele slutter af med den mere revyprægede anden del med længere og mere kommenterende optrin.
Musikalske strejftog
I det musikalske præsenterede holdet i år tre store og igen meget forskellige medleys. Det første var sammensat af solide evergreens fra de gamle revyer som »Et lille kys eller to« og »Glemmer du«, derefter fulgte en serie fra det mere landbrugsprægede under overskriften »Bonderøvene« som blandt andet tog os med tilbage til den danske musical »Landmandsliv«, inden det hele sluttede af med et flot fremført strejftog i The Beatles store sangbog.
Som vanligt er det kapelmester Kenneth Sichlau, der har samlet de musikalske tråde, og det er igen i år gjort med imponerende sikker hånd. Men glæden bliver ikke mindre af, at hele holdet med Jan Schou og Susanne Breuning i spidsen er fantastisk velsyngende, hvad enten det er en følsom klassiker som »Glemmer du« eller et hot stykke af The Beatles. Og det gælder hele holdet, som ud over Jan Schou og Susanne Breuning består af Pernille Carmohn, Mona Britt Nykjær, Sara Gadborg, Rasmus Krogsgaard og Alexander Arli.
Alexander Arli præsenterer sig igen som multikunstneren, der ikke kun spiller med i skechene og synger ganske godt, men også kan det med artisteri, idet han i år præsenterer sig som jonglør i det festlige nummer »I junglen«.
Tekster til et godt grin
Revyen dukker for alvor op i første afdeling med nummeret »Bryllup«, hvor Rasmus Krogsgaard er præsten, der får ført vielsesritualet op til nudansk hiphop og street lingo. Brug og mistrug af statistik giver Jan Schou lattervækkende eksempler på i monologen »Tal på bordet.« og rygernes trange kår får et par gode ord med på vejen i »A. F.« som her ikke står for Arbejdsformidlingen, men »Anonyme Fisere«. Og så er der ikke at forglemme det imponerende dansenummer »Vild med dans«, hvor Alexander Arli springer ud som stepdanser i selskab med Susanne Breuning, og trods en pæn aldersforskel - Susanne Breuning er jo ikke nogen årsunge mere - så går de på imponerende vis Ginger Rogers og Fred Astaire i bedene.
At der flere gange under vejs var stående bifald er fuldt fortjent, og det er ligeledes forståeligt, at hoteldirektør Ove Jørgensen i sin efterfølgende tak til holdet tilbød Jan Schou yderligere 10 år. Han mente dog at det var mere passende at tage et år ad gangen. Men mon ikke Schou Turen fortsætter i hvert fald næste år også. I så fald vil vi glæde os til den allerede fra nu af. 

Fakta:


Skriv kommentar  |   Udskriv  |   Send til ven  |  
Kiva Web